Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

   
     

 

naložbeni srebrniki
srebrniki, srebrne palice


Novosti >


- Vedno več držav se odloča za izdajo naložbenih srebrnikov in ljudem svetujejo, da del premoženja investirajo v nakup žlahtnih kovin...


 Borzna cena srebra

Srebro kotira na surovinski borzi, trenutno borzno ceno, kot tudi grafične prikaze za različna časovna obdobja, si lahko ogledate tukaj:

24 URNI GRAF V EUR:

Silbercharts

(cene so za 1 troy unčo (oz), kar je 31,1035 g)

TEDENSKI GRAF V EUR:

Goldcharts

LETNI GRAF V EUR:

Goldcharts

DESETLETNI GRAF BORZNE VREDNOSTI SREBRA V EUR:

Silber 10 Jahre

Zakaj investirati v srebro? Srebrne palice, naložbeni srebrniki:

V devetdesetih letih je bilo na svetu še 74 tisoč ton zalog srebra, ki so se danes zmanjšale za 95 odstotkov in je znanih le še okoli 3000 ton zalog. Poraba se iz dneva v dan povečuje, proizvodnja pa je zelo omejena, kar se že kaže na gibanju tečaja srebra.

Tudi glede na zlato je srebro močno podcenjeno. Cenovno razmerje je namreč cca. 50:1, čeprav je zalog zlata celo 43-krat več kot srebra. Skladiščijo ga namreč centralne banke in posamezniki. Zlato in srebro sta od nekdaj veljala kot sredstvo za ohranjanje realne vrednosti premoženja (zaščita proti inflaciji) ter je zaščita pred razvrednotenjem valut (v primeru vojn, gospodarske nestabilnosti...). Z enounčnim srebrnikom je lahko družina v času druge svetovne vojne preživela teden dni!

Zlata se porabi v industrijske namene le slabih 10%, ostalo se skladišči. Ravno obratno je s srebrom, saj se ga večino nepovratno porabi v industrijske namene zaradi njegovih izjemnih fizikalnih lastnosti (toplotna, električna prevodnost, plastičnost, razteznost...). Le okoli 20% porabljenega srebra se vsako leto reciklira, zaradi česar zaloge nezadržno kopinijo. Statistika, ki jo vsako leto objavlja britansko podjetje za analize Gold Fields Mineral Services (GFMS), kaže, da obstaja strukturni primanjkljaj med ponudbo in povpraševanjem že od leta 1990, in sicer v višini 7,5 odstotka letno. Ta primanjkljaj se je pokrival iz obstoječih zalog srebra.

Analitiki menijo, da ima srebro 6x višjo pričakovano donosnost od zlata. In že za zlato menijo, da lahko v prihodnjih letih cena za unčo naraste na 3000 ali celo 6000 dolarjev.

Dodatni razlogi za naložbe v srebro v obliki srebrnih palic in srebrnih kovancev:

- Zlato pravilo investicij je razpršenost. Vsaj del premoženja je priporočljivo iimeti v plemenitih kovinah v fizični obliki, kar je bila že od nekdaj priporočljiva in varna naložba.

- Zlato in srebro sta ohranjala vrednost skozi tisočletja, kar je šlo v zadnjih desetletjih kar nekako v pozabo zaradi "donosnega navidezneg premoženja" v raznih papirnatih in elektronskih oblikah.

- Naložba v srebro in zlato služi kot zaščita proti inflaciji in razvrednoteju valut.

- Srebro je glede na zlato močno podcenjeno.

- Zaloge srebra so izčrpane, industrijska potrošnja se povečuje, srebro pa postaja tudi vedno bolj zanimiva naložba (tudi Kitajska vlada nagovarja svoje ljudi, kar preko medijev, da investirajo v srebro - glej spodnjo povezavo): http://www.youtube.com/watch?v=PqFpl31UwPI&feature=player_embedded

- Zaradi visoke vrednosti je hramba enostavna (sefi na bankah, domači trezorji), tudi prenos na dediče je enostaven.

- Centralne banke hranijo le majhne količine srebra in je možnost manipulacij (regulacij cen) iz njihove strani omejena.

- Poraba srebra v industriji se povečuje: v fotografiji, elektroniki, katalizatorjih, solarnih panelih, plazma televizorjih, ogledalih, dezinfekciji vode, konzerviranju in zaščiti hrane, medicini, dodatkih k prehrani (koloidno srebro)...

- Srebro v obliki palic, še bolj pa srebrnikov, je zelo lepo darilo.

- Zlato židovsko pravilo: naloži tretjino premoženja v plemenite kovine, tretjino v nepremičnine in tretjino v druge likvidne oblike.

Še več razlogov za naložbe v srebro (na spodnji povezavi):

http://www.elementum.si/index.php?stran=0309

 

 

 

 

 

 

Razlogi za investiranje, investicije v naložbeno srebro: srebrne palice iin naložbene srebrnike.


SREBRNIKI
NALOŽBENO SREBRO
SLOVENSKI SREBRNIKI

Custom Search