Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

   
     

 

srebrnik
srebrnik dunajski filharmonik


Novosti >


- Vedno več držav se odloča za izdajo naložbenih srebrnikov in ljudem svetujejo, da del premoženja investirajo v nakup žlahtnih kovin...
 Srebrniki

Srebrniki imajo lahko numizmatično vrednost dodano zaradi svoje redkosti ali starosti. Novejši srebrniki pa se pogosto kujejo v velikem številu in so namenjeni naložbam v srebro. Vrednost teh srebrnikov je le nekaj višja, kot borzna vrednost srebra. Zaradi velikih serij tudi ni za pričakovati, da bodo srebrniki imeli v doglednem času dodano numizmatično vrednost.

So pa srebrniki zelo primerni tudi za darila npr. ob rojstvu otroka, krstu ali kakšnih obletnicah, maturah, diplomah, poslovnih darilih, saj so zelo estetski in pričakovati je, da bo njihova vrednost skozi čas naraščala.

V obtoku je tudi prvi slovenski naloženi srebrnik, na katerem je upodobljen France Prešern na hrbtni strani in del slovenske himne, njegove Zdravljice. Na srebrniku je odtisnjen zemljevid Slovenije z letnico osamosvojitve in zvezdami, ki predstavljajo solidarnost med evropskimi narodi.

Srebrniki s podobo Franceta Prešerna so čistine 999/1000 in teže ene unče - 31,1035 g.

 
 

 

 

 

 

 

 

SREBRNIKI
NALOŽBENO SREBRO
SLOVENSKI SREBRNIKI

Custom Search

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
      Naročilo, prodaja in odkup, nakup naložbenega srebra, naložbenih srebrnikov.